Growing Your Business -verkosto

Haluaako yrityksesi kasvaa kotimaassa tai suunnitteletko vientiä? Tarvitsetko tätä varten kontakteja, kumppaneita, rahoitusta, myynti- ja markkinointiosaamista, kieli- ja tulkkauspalveluita, kulttuuriosaamista, liiketoimintasi kehittämistä ja yritysbrändisi kirkastamista, ymmärrystä asiakaskokemuksen johtamisesta, juridisia palveluita tai kenties ideoita digitalisaation hyödyntämiseen liiketoiminnassasi? Tule mukaan kasvuun ja kansainvälistymiseen kannustavaan ja tukevaan verkostoon!

 

Asiantuntijoiden ja yrittäjien yhteinen verkosto

Growing Your Business -verkosto on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön koordinoima hanke, jonka tavoitteena on tukea pk-yrityksiä kasvussa ja kansainvälistymisessä. Hankkeessa edistetään pk-yritysten ja palveluntarjoajien kohtaamista ja edistetään pk-yritysten kykyä käyttää kasvua ja kansainvälistymistä tukevia palveluja hyväkseen.

Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2016 - 30.9.2018. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksen kautta. Kasvua ja kansainvälistymistä tuetaan mm. verkostolle järjestettävissä tapaamisissa, joissa tarjotaan eri teemoihin liittyviä tietoiskuja ja työpajoja eri alojen asiantuntijoiden toimesta.

 

Perusasioista liikkeelle

Yleisimmiksi haasteiksi pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen osalta on tunnistettu mm. myynti-, markkinointi- ja laatuosaaminen, brändin hallinta, kielitaito, kohdemaan kulttuurin tuntemus, rahoitus, markkinatilanteen tuntemus ja juridinen osaaminen. Tärkeimmäksi tekijäksi uudistumisessa voidaan kuitenkin nähdä yrittäjän todellinen halu ja tavoite kasvaa.  Tukea, informaatiota, kumppaneita, rahoitusta ja kokemusta löytyy tämän verkoston kautta muilta yrittäjiltä, Satakunnan Yrittäjiltä, alueen kauppakamareilta, viranomaisilta, pankeilta, Team Finland Satakunnasta, Tekesiltä, Finprosta, ELY-keskuksesta sekä alueen kehittäjäorganisaatioilta, kuten Prizztech Oy:ltä, Rauman kaupungin yrityspalveluista, Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus Oy:ltä ja Huittisten kaupungin elinkeino-organisaatiolta. Lisäksi verkostossa on mukana myös useita asiantuntijoita ja yksityisiä palveluntarjoajia.

 

Growing Your Business -verkoston seuraava tapaaminen on torstaina 28.9.2017 klo 13-16 Villilän Kartanossa, Villiläntie 1, 29250 Nakkila.

Teema: KASVUA JA KANSAINVÄLISTYMISTÄ YHTEISTYÖLLÄ

Ohjelma

Seuraavassa tapaamisessa asiantuntijoina toimivat:

- Laivuri Timo Wallin, Porin Vesibussiristeilyt Oy ja Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n hallituksen jäsen. Puheenvuorona "Kasvua yhteistyössä satakuntalaisen matkailun kanssa". 

- Toimitusjohtaja Miia Virtanen, Käännöstoimisto Lingo Languages Oy. Puheenvuorona "Matkalla maailmalle - riittääkö Suomi?". 

- Yrittäjä Sanni Luomahaara, Korsuretket Oy:stä kertoo oman kansainvälistymistarinansa puheenvuorossa "Verkostoitumisen merkitys pk-yrityksen kasvussa". 

Edellisessä tapaamisessa aloitimme tekemään yrittäjien kanssa liiketoiminnasta tarinaa. Nyt kerromme yhden mahdollisuuden, jolla tuon tarinan voi muuttaa esim. animaatioksi. "Tarina animaatioksi - Millaista yhteistyötä Sataedusta?" -puheenvuoron esittävät animaatio- ja pelialan opiskelija Lasse Uusitalo sekä opettajat Harri Sarri ja Saija Ketola, Nakkilan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta, Sataedusta.

 

Paikalla myös oman tervehdyksensä tuomassa Villilän Kartanon edustajana kartanonrouva ja Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Terja Wahlberg.

 

 

Miia Virtanen, FM, yrittäjä, auktorisoitu kääntäjä

Miia vastaa Lingo Language Oy:n toimitusjohtajana liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä. Hän on päivittäin mukana lukuisissa projekteissa kääntäjänä, kielentarkistajana, projektipäällikkönä tai ylimpänä laadunvalvojana. Miian missiona on auttaa kansainvälisessä ympäristössä toimivia yrityksiä ja asiantuntijoita, ja hän uskoo, että kielellä on merkitystä, kun maailmalla halutaan menestyä. Kokemusta hänellä on käännös- ja kielialalta yli 15 vuotta.

 

 

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: 

Jaana Määttälä, puh. 050-438 9990

jaana.maattala@utu.fi 

 

 

Samaan teemaan liittyen Porin yliopistokeskuksessa järjestetään 27.-29.9.2017 kansainvälinen kulttuurimatkailutoimialaan liittyvä konferenssi "Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC), International Conference 2017"

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja kehittämisestä sekä teollisen kulttuuriperinnön merkityksestä. Osana konferenssia Porin yliopistokeskuksessa järjestetään kaksi tilaisuutta osana SuomiFinland100 -ohjelmaa (http://suomifinland100.fi/).

Torstaina 28.9. klo 9:15 -10:15 professori Markku Wilenius (Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus) tuo tulevaisuusnäkökulmaa kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja liiketoiminnallistamiseen erityisesti matkailun saralla.

Perjantaina 29.9. klo 11:00 – 11:50 professori Anna Sivula Turun yliopistosta (Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos) kertoo kulttuuriperinnöstä ja tarinoiden merkityksestä niiden säilyttämiselle sekä myös teollisen kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja kehittämisestä. Yhtenä esimerkkinä teollisesta kulttuuriperinnöstä ja sen kehittymisestä on Porin Puuvilla. 

 

Lisätietoja: 

Arja Lemmetyinen, Puh. 050-520 0770

arja.lemmetyinen@utu.fi 

 

 

 

Sivu päivitetty 1.09.2017