Growing Your Business -verkosto

Haluaako yrityksesi kasvaa kotimaassa tai suunnitteletko vientiä? Tarvitsetko tätä varten kontakteja, kumppaneita, rahoitusta, myynti- ja markkinointiosaamista, kieli- ja tulkkauspalveluita, kulttuuriosaamista, liiketoimintasi kehittämistä ja yritysbrändisi kirkastamista, ymmärrystä asiakaskokemuksen johtamisesta, juridisia palveluita tai kenties ideoita digitalisaation hyödyntämiseen liiketoiminnassasi? Tule mukaan kasvua ja kansainvälistymistä tukevaan verkostoon!

Asiantuntijoiden ja yrittäjien yhteinen verkosto

Growing Your Business -verkosto on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön koordinoima hanke, jonka tavoitteena on tukea pk-yrityksiä kasvussa ja kansainvälistymisessä. Hankkeessa edistetään pk-yritysten ja palveluntarjoajien kohtaamista ja edistetään pk-yritysten kykyä käyttää kasvua ja kansainvälistymistä tukevia palveluja hyväkseen.

Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2016 - 30.9.2018. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksen kautta. Kasvua ja kansainvälistymistä tuetaan mm. verkostolle järjestettävissä tapaamisissa, joissa tarjotaan eri teemoihin liittyviä tietoiskuja ja työpajoja eri alojen asiantuntijoiden toimesta.

 

Perusasioista liikkeelle

Yleisimmiksi haasteiksi pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen osalta on tunnistettu mm. myynti-, markkinointi- ja laatuosaaminen, brändin hallinta, kielitaito, kohdemaan kulttuurin tuntemus, rahoitus, markkinatilanteen tuntemus ja juridinen osaaminen. Tärkeimmäksi tekijäksi uudistumisessa voidaan kuitenkin nähdä yrittäjän todellinen halu ja tavoitetila kasvaa.  Tukea, informaatiota, kumppaneita, rahoitusta ja kokemusta löytyy tämän verkoston kautta muilta yrittäjiltä, Satakunnan Yrittäjiltä, alueen kauppakamareilta, viranomaisilta, pankeilta, Team Finland Satakunnasta, innovaatiorahoituskeskus Business Finlandilta (ent. Tekes), Business Finland Oy:stä (ent. Finpro Oy), ELY-keskuksesta sekä alueen kehittäjäorganisaatioilta, kuten Prizztech Oy:ltä, Rauman kaupungin yrityspalveluista, Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus Oy:ltä ja Huittisten kaupungin elinkeino-organisaatiolta. Lisäksi verkostossa on mukana myös useita asiantuntijoita ja yksityisiä palveluntarjoajia.

Väärää vientiä ja oikeaa osaamista! -seminaari

Growing Your Business -verkoston seuraava seminaari "Väärää vientiä ja oikeaa osaamista!" pidetään Koulutus- ja Juhlatalo Mekanissa torstaina 6.9.2018 klo 13-16.

Ohjelma

Väärää vientiä ja yrittämistä -teemasta puhuu seminaarissa Leijonan luolastakin tuttu startup-sijoittaja ja yrittäjä Kim Väisänen.

Osaaminen yrityksen menestystekijänä -teemasta puhuu toimitusjohtaja, KTM, osaamisen muotoilija, sparraaja ja mentaalivalmentaja Heli Tuulenmäki, Competence Design Oy:stä. 

Lisäksi seminaarissa mukana satakuntalainen formaatti Leijonan luolasta KARHUN PESÄ, jossa paikallisia yrittäjiä esittelee kasvusuunnitelmiaan ja paikallisia liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen asiantuntijoista koostuva raati kommentoi näitä suunnitelmia.

Mukana asiantuntijaraadissa ovat mm. toimitusjohtaja Tytti Laine, bisnesenkeli Kari Ollila sekä liiketoimintaosaamisen ja yrittäjyyden professori Pekka Stenholm. 

Yrittäjä: ilmoittaudu mukaan KARHUN PESÄÄN! Ota yhteys, jaana.maattala@utu.fi 

Tilaisuus on ilmainen, mutta edellyttää ilmoittautumista viimeistään maanantaina 3.9.2018, jaana.maattala@utu.fi

Heli Tuulenmäki on yrittäjä, osaamisen muotoilija ja asiantuntija sekä ura- ja yrityssparraaja ja mentor, Competence Design Oy. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus osaamisen kehittämisestä ja yritysten kansainvälistymisestä mm. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksessa. Työssä yhdistyvät osaaminen liiketaloudesta ja mielen maisemasta (KTM sekä NLP Master Practitioner). Hänen missionaan on auttaa ihmisiä onnistumaan.

Competence Design Oy auttaa osaamisen tunnistamisessa, sanoittamisessa, mittaamisessa ja kehittämisessä.

Osaamisen kehittäminen: valmennukset (mm. työyhteisön kehittäminen, Kiireenkesytys®)

Ohjaus ja mentorointi: Aloittavat ja toimivat yrittäjät, osaamis- ja uraohjaus

Tutustu lisää: www.competencedesign.fi

Kuuntele paikallisten yrittäjien kasvutarinoita Radio Porin sivuilta: Kasvutarinoita Satakunnasta

Sivu päivitetty 19.07.2018