Väärää vientiä ja oikeaa osaamista! -seminaari

Growing Your Business -verkostohankkeen ja Verkostoista intoa ja palveluilla uudistumista (VERTTI) -hankkeen yhteisseminaari pidettiin torstaina 6.9.2018 klo 13-16 Koulutus- ja Juhlatalo Mekanissa, Porissa.

 

Ohjelma

 

Tapaamisessa kuultiin seuraavat puheenvuorot:

 

- Startup -sijoittaja ja yrittäjä Kim Väisänen kertoi väärästä viennistä ja yrittämisestä.

Väisäsen esityksen löydät täältä

Kim Väisäsen henkilöbio

 

- Yrittäjä, osaamisen muotoilija ja asiantuntija sekä ura- ja yrityssparraaja ja mentor Heli Tuulenmäki Competence Design Oy:stä kertoi osaamisesta yrityksen menestystekijänä.Competence Design Oy auttaa osaamisen tunnistamisessa, sanoittamisessa, mittaamisessa ja kehittämisessä.

Lisää tietoa Competence Design Oy:stä: www.competencedesign.fi

Kim Väisäsen mukaan tärkein tekijä yrityksen menestymisessä on markkinat - ellei tuotteella/palvelulla ole kysyntää, ei yritys menesty.

Lisäksi hänen mukaansa kaikki menestyneet yrityksen menestyvät kukin omalla tavallaan. Epäonnistuneet yritykset muistuttavat sen sijaan toisiaan. Siksi on tärkeää ottaa oppia mahdollisuuksien mukaan muiden yritysten epäonnistumisista!

Heli Tuulemäen mukaan osaamisen johtaminen on kriittinen menestystekijä asiantuntija-organisaatioissa, aloittelevissa yrityksissä ja kasvuyrityksissä. Osaamisen johtamisen tulisi olla strategialähtöistä, kannattaa miettiä, missä yritys on viiden vuoden päästä ja mitä osaamista silloin tarvitaan. Osaamista kannattaa sanoittaa, sitä voi kartoittaa, kartuttaa ja kehittämisen kustannushyötyjä mitata.

Lisäksi seminaarissa oli mukana satakuntalainen formaatti Leijonan luolasta KARHUN PESÄ, jossa yrittäjiä esitteli kasvusuunnitelmiaan ja paikallisia liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen asiantuntijoista koostuva raati kommentoi näitä suunnitelmia. KARHUN PESÄN juonsi Radio Porin ohjelmapäällikkö Taru Saine.

Kasvusuunnitelmiaan esittelivät: Arrock Oy, 100trade International Ltd ja Scandinavian Ecoluxury Group.

Mukana asiantuntijaraadissa olivat Develooppi Oy:n toimitusjohtaja Tytti Laine, bisnesenkeli Kari Ollila sekä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön liiketoimintaosaamisen ja yrittäjyyden professori Pekka Stenholm.

Kuvassa oikealta: Kimmo Laakso, Tytti Laine, Taru Saine, Kari Ollila, Lasse Jaakkola, Ari Kinnunen, Markku Utriainen ja Marika Goman.

 

Growing Your Business -verkostohanke kiittää kaikkia seminaarissa mukana olleita sekä erityisesti Kim Väisästä, Heli Tuulenmäkeä, KARHUN PESÄN asiantuntijaraadin jäseniä sekä rohkeita alueemme yrittäjiä!

Sivu päivitetty 11.11.2018